ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Yavuz Selim İlkokulu

AMAÇLANAN HEDEF: Eğitsel oyun kullanılarak f sesini hissettirme, tanıma

YÖNTEM: Eğitsel Oyun

MEKAN: 1/G sınıfı

SÜREÇ: Öğrenciler f sesinin geçtiği ve geçmediği nesneleri dokunarak tahmin eder. Tahmin ettikten sonra nesnenin isminde “f” sesi var mı yok mu söyler.

İLGİLİ VE SORUMLU KİŞİLER: 1/G sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmeni

Ock

BİGEP  kapsamında düzenlenen Son Peygamber Hz.Muhammed(SAV)Kitap Okuma Yarışması Sonuçları

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ

1. Ravza DEMİR-3/D
  2. Firdevs SALDIRICI-3/C
  3. Muhammed Emin  ASLAN-3/J

ÖDÜLLER

1. Birincilik Ödülü: 500 tl
  2. İkincilik Ödülü: 400 tl
  3. Üçüncülük Ödülü: 300 tl

Yarışmaya katılım sağlayan ve dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ederiz...

KONU : P sesi

AMAÇLANAN HEDEF :P sesini pekiştirmek

YÖNTEM: Gösterip yaptırma yöntemi

MEKAN :  1-D sınıfı

SÜREÇ:Öğrenciler verilen görseller arasından P sesinin olduğu görselleri keser, daha sonra sırayla kestiklerini okuyup, pizza diliminin yapımını tamamlar.

İLGİLİ VE SORUMLU KİŞİLER :1-D sınıfı öğrencileri  ve  Sınıf Öğretmeni

KONU : Civciv etkinliği

AMAÇLANAN HEDEF : c sesini hissetme

YÖNTEM: Gösterip yaptırma

MEKAN :  1-E sınıfı

SÜREÇ:Öğrenciler verilen  civciv görselini önce boyar ve gösterilen yerlerden keserler. Kestikten sonra gösterilen yerden katlayarak görsele ulaşırlar.

İLGİLİ VE SORUMLU KİŞİLER :1-E sınıfı öğrencileri  ve  Sınıf Öğretmeni

Ock

"BEN TEMİZİM OKULUM TEMİZ PROJESİ" kapsamında Özel Eğitim Sınıflarımız arasından Aralık ayı değerlendirmeleri sonucunda Otizm sınıfı birinci olup en temiz sınıf bayrak ödülünü almıştır. Öğretmenimiz ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

"BEN TEMİZİM OKULUM TEMİZ PROJESİ" kapsamında 4. Sınıflar arasından Aralık ayı değerlendirmeleri sonucunda 4/A sınıfı birinci olup en temiz sınıf bayrak ödülünü almıştır. Öğretmenimiz ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

"BEN TEMİZİM OKULUM TEMİZ PROJESİ" kapsamında 3. Sınıflar arasından Aralık ayı değerlendirmeleri sonucunda 3/J sınıfı birinci olup en temiz sınıf bayrak ödülünü almıştır. Öğretmenimiz ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

"BEN TEMİZİM OKULUM TEMİZ PROJESİ" kapsamında 1. Sınıflar arasından Aralık ayı değerlendirmeleri sonucunda 1/A sınıfı birinci olup en temiz sınıf bayrak ödülünü almıştır. Öğretmenimiz ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

"BEN TEMİZİM OKULUM TEMİZ PROJESİ" kapsamında 2. Sınıflar arasından Aralık ayı değerlendirmeleri sonucunda 2/A sınıfı birinci olup en temiz sınıf bayrak ödülünü almıştır. Öğretmenimiz ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

3 Ocak 2024 tarihinde yapılan 2023-2024 sezonu Okul sporları Karate Minik Yıldızlar il Şampiyonası 170 sporcunun katılımıyla sona erdi. Öğrencimiz Muhammed Tarık DOLAP tüm rakiplerini yenerek Şanlıurfa il birincisi olmuştur. Öğrencimizi, ailesini ve emek veren öğretmenleri tebrik ederiz. Nice başarılara

KONU : Ritmik Sayma

AMAÇLANAN HEDEF :Ritmik Saymayı kavrama

YÖNTEM: Yap-boz etkinliği

MEKAN :  1-A Sınıfı

SÜREÇ:   Öğrenciler verilen ritmik sayma görselliği önce boyar ve gösterilen yerlerden keserek ayırır ardından tahta çubuklara yapıştırıp sayıları sıralama yaparak sayarlar.

İLGİLİ VE SORUMLU KİŞİLER : 1-A Sınıfı öğrenciler ve Sınıf öğretmeni

KONU : Kardan Adam

AMAÇLANAN HEDEF :Mevsimine uygun etkinlik örneği ile el ve görsel becerilerinin geliştirilmesi

YÖNTEM: Kes-yapıştır yöntemi

MEKAN :  1-C sınıfı

SÜREÇ:Öğrenciler verilen kardan adam görselini önce boyar ve gösterilen yerlerden keserek çıkarır ardından külah şeklinde birleştirir.

İLGİLİ VE SORUMLU KİŞİLER :1-C sınıfı öğrencileri  ve  Sınıf Öğretmeni

Ara

OKULUMUZDA BİGEP KAPSAMINDA OKUMA YAZMA BİLMEYEN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK BRANŞ DERSLERİNDE SINIF ÖĞRETMENLERİNCE DERSLER VERİLECEKTİR. EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SONUNA KADAR OKUMA YAZMA BİLMEYEN ÖĞRENCİLERİN OKUMA YAZMA BECERİLERİNİ EKSİKSİZ EDİNMESİ HEDEFLENMEKTEDİR.

Ağu

Şanlıurfa Valiliğimizin başlatmış olduğu "Okuma-Yazma seferberliği" kapsamında okulumuzda 15 yaş üstü yetişkinlere yönelik okuma-yazma kursu açılacaktır. Kursa katılmak isteyenlerin kimlik fotokopileriyle birlikte müdür yardımcımız Erdal Çelik'e başvuru yapmaları gerekmektedir.