ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Yavuz Selim İlkokulu

Etkinliğin Başlığı: Basit Elektrik Devresi

Etkinliğin Konusu: Basit Elektrik Devresi

Amaçlanan Hedef: Öğrenci basit elektrik devresi materyalleri ile etkinliğini oluşturdu.Pil, duy ve anahtar arasındaki bağlantıyı kablo ile sağlayarak materyali yapmak.

Yöntem: Yüz yüze eğitim

Mekan: Sınıf

Süreç: Etkinliği yaparken pil,duy ve anahtar arasındaki bağlantıyı kablo ile sağlayarak etkinlik yapıldı.Materyali yaparken öğrenci birbirinden yardım alarak etkinliğini tamamladı.

İlgili ve Sorumlu Kişiler:

Haz

Etkinliğin Başlığı: Litre ve Mililitreyi Öğreniyorum.

Etkinliğin Konusu: Litre ve mililitreyi kavrar.

Amaçlanan Hedef: Litre ve mililitre farklılıkları ve problem çözebilme

Yöntem: Yüz yüze

Mekan: Sınıf

Süreç: Litre ve mililitre ile ilgili problemleri kavradı.

İlgili ve Sorumlu Kişiler: Öğretmen ve 4/M sınıfı öğrencileri

Etkinliğin Başlığı: HADİ ANLAT BAKALIM

Etkinliğin Konusu: Hadis-i Şerifler

Amaçlanan Hedef: Hadis-i şerif kavramını bilip örnekler verme

Yöntem: OYUNLA ÖĞRENME

Mekan: SINIF

Süreç: Hadis-i Şerifler tahtaya yazılarak sessiz sinema şeklinde hadisler anlatıldı

İlgili ve Sorumlu Kişiler: Ders Öğretmeni ve Õğrenciler

Konu: Peygamberim

Amaçlanan Hedef:Peygamberimizin güven duyulan yönünü keşfeder.

Yöntem: Soru cevap Gösteri

Mekan: 3 L sınıfı

Süreç:Degerler Eğitimi videosu izlenerek aklında kalanlari anlatması ve hayatına uygulaması istenir

İlgili ve sorumlu kişiler: 3L sınıfı öğrencileri ve öğretmeni

Haz

Okulumuz özel eğitim sınıfında Hatice Kübra Biçer rehberliğinde yürütülen Özelim Çekimdeyim etwinning projesi başarıyla tamamlandı. Müfredatla entegre yürütülen bu projede özel öğrencilerimiz boş zamanlarını üretken bir şekilde yönetme, kendini gerçekleştirme ve bir görevin sonunda başarmış hissetme imkanı elde ettiler. Özellikle fotoğraf çekmeyi öğrenme ve bunu hobi edinme anlamında bu proje öğrencilere büyük katkı sağladı.

Fotoğraf makinası/tablet/telefon kullanarak fotoğraf çekmeyi öğrenmelerinin,

Motor ve görsel uzamsal becerilerini geliştirmelerinin,

Fotoğrafları insanlar, renkler, dokular, hayvanlar, bitkiler, zıtlıklar, hareketler, güzel ve kötü temaları çerçevesinde görmelerinin,

Çekim sırasında neye odaklandıkları ve dünyayı nasıl gördükleriyle ilgili ipucu vermelerinin,

İyi, güzel ya da doğru fotoğraf çekme çabasıyla estetik duygularını geliştirmelerinin,

Çektiği fotoğrafları yorumlamalarını/sunmalarının

Zamanını verimli kullanarak kendi ürünlerini oluşturmayı öğrenmelerinin,

Başarılı olmanın beraberinde getirdiği özgüven duygusu tatmalarının,

Çektikleri fotoğrafların sunumuyla/sergilenmesiyle ilgili yeni beceriler edinmelerinin hedeflendiği projemizde tüm hedeflere ulaşılmıştır.

Haz

Özel eğitim sınıfımız ve projede bulunan diğer okulların öğrencilerinin çektiği fotoğraflardan kolaj yapıldı

Haz

Özelim çekimdeyim projesi kapsamında özel eğitim sınıfı öğrencilerimiz çevresindeki fotoğrafladılar.

Haz

Özel eğitim sınıfı öğrencilerimiz özelim çekimdeyim projesi kapsamında çevresindeki manzaraların fotograflarını çektiler.

Haz

Özel eğitime gereksinimi olan öğrencilerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak önemlidir. Ancak bu öğrencilerin eğlenceli ve ilgi çekici bir çocukluk geçirmesini sağlamak da aynı derecede önemlidir. Böyle bir çocukluğun en kritik bileşeni, öğrencinin zevk aldığı hobiler ve aktivitelere katılmalarını sağlamaktır. Hobiler özel öğrencinin boş zamanlarını üretken bir şekilde yönetme, kendini gerçekleştirme ve bir görevin sonunda başarılmış hissetme fırsatı sağlayabilir. Bu, özellikle fotoğraf çekmeyi öğrenme ve bunu hobi edinme durumlarında geçerlidir. Çünkü, fotoğraf çekme Görsel Sanatlar ve El Becerileri Öğretim Programına alınmış ve hedefleri tanımlanmış bir beceridir.

Haz

Gülmeye,paylaşmaya, yardımlaşmaya,sevmeye engel yok. Yeter ki kalpler engelli olmasın

Haz

Yaşadığımız çevreyi ilahi hikmetin ve evlatlarımızın bir emaneti olarak görüp korumaya devam edeceğiz.

Haz

Ramazan ayında okulumuz çevresinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik bir yardım kampanyası başlattık. Küçük umutlarla başlattığımız yardım kampanyası hayırseverlerin desteğiyle kocaman bir kampanyaya dönüştü.

Haz

Okulumuz rehberlik servisinin hazırlamış olduğu veli bülteni için Rehber öğretmenimiz Hilal KÖKSAL'a çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Konu: Öğrendiğimiz sesler

Amaçlanan hedef: Öğrencinin öğrendiği sesleri tanımlayabilmesi.

Yöntem: Resim Çalışması

Mekan: Ev

Süreç: Öğrenciler öğrendiği sesleri resim çalışmasına istedikleri yansıtarak tamamlamıştır.

İlgili ve sorumlu kişiler: Öğretmen ve Öğrenciler

Konu: Sanat Etkinliği

Amaçlanan Hedef: küçük kas becerilerini geliştirme

Yöntem: Uzaktan Eğitim

Mekan: Ev

Süreç: öğretmen çocuklara yol göstererek makas tutma ve küçük kas becerilerini geliştirmek adına yönergeye uygun kesme yapmalarını sağlayarak ortaya bir ürün çıkarıldı.